ЦСКА е подписал договор с бившия централен защитник на Монпелие, Нюкасъл, Рома и Лион - Мапу Янга-Мбива. Той ще е първото ново попълнение на ''армейците'' за 2021 г., като се очаква в утрешния ден, когато възпитаниците на Бруно Акрапович започват подготовка, от клуба да зарадват феновете си с новината за привличането на 31-годишния французин, чиито корени са от Централноафринанската република (ЦАР), съобщава "Факти".

По този начин се потвърждава новината на БЛИЦ от 27 декември, че се водят преговори с бранител, който имат богат опит във Франция и Англия.

Янга-Мбива е свободен агент от лятото на 2020 г., когато договорните му отношения с френския гранд Лион приключват. Африканецът с френски паспорт може още да играе и като десен бек, и като дефанзивен полузащитник. Освен с поливалентността си, новото име в ЦСКА разполага и с огромен опит във френския футбол, където има 176 мача в Лига 1 и 64 в Лига 2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Във Висшата лига на Англия има 37 двубоя с екипа на Нюкасъл в периода 2013/2014, когато негов мениджър бе настоящият технически директор на ЦСКА - Алън Пардю. По всяка вероятност именно британецът е основата на привличането на Мапу Янга-Мбива.

Янга-Мбива може да се похвали и с 21 мача в турнира Шампионска лига, както и с 12 в Лига Европа.