Детският тим на ЦСКА (род.2012г) се класира по безапелационен начин за елиминационната фаза на силния турнир във Франция „CHAMPIONS KIDS“, провеждащ се този уикенд в градчето Могио, близо до Ница. Възпитаниците на треньора Мартин Иванов се представиха много силно в предварителната група, от която излязоха с актив от 5 победи и 2 равни. Съдийско рамо и дузпа в продължението не позволи на нашите да спечелят и директната си среща с фаворита Лион. Сблъсъкът завърши 2:2, с което ЦСКА остана на 2-ро място и в неделя продължава битката с най-добрите в т.нар „Шампионски поток“.

Турнирът е един от най-престижните в страната, а в тазгодишното му издание, освен най-добрите школи на френските грандове, личат имената на испанските Бетис и Севиля, на португалските Бенфика и Спортинг Лисабон, както и на белгийския Брюж и швейцарския Лозана. Даден е шанс и на по-малки академии, а общо участниците са 64 на брой, разделени в 8 групи, като формациите са съставени от 7+1 футболисти.

Червените таланти изпуснаха да победят на старта „Монпелие“  и макар, че надиграха съперника си, срещата завърши с нулево реми. Последваха класика с 3:0 над  “АС ЖИНЯК“  след два гола на Максим Даскалов и един на Георги Вутов  и 1:0 над “Вержез“ с попадение на Матю Младжов. Успехът с 2:0 срещу “ ФК Сет“ пък дойде след точни удари на Емил Минев и Георги Вутов, а със същия резултат бе надвит и „ФК Магни“, поразен от стрелковите умения на Младжов и Васил Вълков.

Развихрилите се армейци не спряха дотук и разгромиха  „Гренобъл“ с изразителното 4:0. Два гола заби Георги Вутов, по един добавиха Васил Вълков и Иван Пейчев, а цели три асистенции записа Матю Младжов.

В последната си среща за съботния ден българите се изправиха срещу реномирания тим на „Олимпик Лион“.  Родните таланти доминираха над противника си и поведоха с 2:0 чрез Максим Даскалов и Младжов, но със сетни усилия и несправедлива дузпа в продължението французите се добраха до ремито, което им бе достатъчно да изпреварят ЦСКА като лидери в предварителната група.