Юношите на ЦСКА до 17 години, водени от Добромир Митов и Сашо Борисов, победиха Левски-Раковски с 2:0 в мач от първия кръг на Елитната група. Двубоят се игра на стадион "Раковски". От тази година мачовете при 17-годишните ще са с продължителност две полувремена по 45 минути, а не по 40, както беше досега, пише cska.bg.

"Армейците" откриха резултата в 62-ата минута след гол на Димитър Михайлов, а в 78-ата Кристиян Атанасов се разписа за 2:0 след подаване отдясно на Даниел Иванов. 

Добри възможности се откриха пред Тома Ушагелов, Даниел Иванов, Димитър Михайлов и Георги Иванов, но до повече попадения в срещата не се стигна.

"Двама наши юноши, родени през 2002 година - централният защитник Християн Петров и полузащитникът Емил Ценов, са повикани от селекционера на България U17 Марчо Дафчев за лагер на отбора. Тимът ни ще пътува до Германия, където ще изиграе няколко приятелски срещи. Следващият мач на ЦСКА U17 ще се състои на 9 септември, когато тимът ни ще бъде домакин на Витоша (Бистрица)", добавиха от "Армията".

Стартовият състав на ЦСКА: Илия Шаламанов (в), Любомир Митков, Християн Петров, Мартин Аврамов, Георги Иванов, Емил Ценов (к), Иван Иванов, Даниел Иванов, Димитър Михайлов, Кристиян Атанасов, Тома Ушагелов
Резерви: Майкъл Георгиев (в), Георги Юруков, Емил Пинджуров, Георги Замфиров, Атанас Няголов, Александър Бучков, Мартин Смоленски
Треньори: Добромир Митов и Сашо Борисов