Делегация на Посолството на Република Италия и представители на Футболен клуб Каляри бяха официално приети от почетния президент на червените Димитър Пенев и изпълнителния директор Пламен Марков. Гостите посетиха музея на стадион "Българска армия" и с интерес научиха, че ЦСКА е водил многобройни битки на футболния терен с тимове от "калчото", в които и често се е поздравявал с успех.

Димитър Пенев разказа любопитни спомени от паметните си дуели като играч с легендарните "адзури" Сандро Мацола, Луиджи Рива и Джани Ривера. Негово превъзходителство посланик Стефано Балди получи от домакините специална фланелка с името си и обеща, че ще подкрепи тима в някой важен сблъсък от шампионата.

Визитата на италианците бе преди приятелската среща между юношеските тимове на ЦСКА U15 и връстниците им от Каляри. Шефът на школата на "сардинци" Оскар Ериу обсъди с колегата си от българска страна Пауло Кардосо възможностите и перспективите това сътрудничество между Академиите да стане трайно за в бъдеще и да се реализират и други интересни проекти. Още отсега Каляри получиха покана за второто издание на турнира "Red Cup", който ще се проведе със силно международно участие в края на месец май 2020 година.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020