ЦСКА подготвя жалба заради наказанията, наложени на клуба след съботното дерби с Лудогорец (0:2) на стадион "Българска армия". "Червените" настояват и за оставката на председателя на Дисциплинарната комисия Юри Кучев и определиха решенията на органа като скандални, информира bTV. 

Тимът бе глобен с общо 40 800 лв. за различни провинения, а освен това в сектор "А" на стадиона няма да бъде допускана публика за следващия домакински двубой - срещу Черно море.

Най-голямата санкция - 30 000 лв., е заради трето лишаване от домакинство през сезона, което обаче е заменено със затваряне на централната трибуна. Казусът с диктора "струва" още 5000 лв. Чрез озвучителната уредба на "Армията" феновете бяха уведомени, че головете на съперника са отбелязани от засада.

Претенциите на ЦСКА са именно за провинението, довело до санкцията "лишаване от домакинство". От решението на Дисциплинарната комисия става ясно, че тя е за хвърлени предмети с последствия.

Административният директор Милко Георгиев бе категоричен, че подобен инцидент не е описан в докладите нито на делегата на БФС, нито на главния рефер Стефан Апостолов. Впоследствие обаче комисията била уведомена за монета, ударила Веселин Мишев - страничния съдия, зачел двете спорни попадения на Лудогорец.

"Някой се е обадил на делегата в дните след двубоя", убеден е Георгиев.

В официалния сайт на ЦСКА пък се появи доклада на делегата и рапорта на главния съдия на срещата от 26-ия кръг (може да ги видите ТУК).

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига