ЦСКА е на път да разреши проблемите си в атака с привличането на бразилския голаджия Дейверсон от Леванте. Нападателят в момента играе под наем в Алавес. От началото на сезона Дейверсон има четири гола в Примера дивисион, като се разписа срещу Барселона и Реал (Мадрид). Скаутите на "червените" наблюдават няколко футболисти от Южна Америка, но засега приоритет е Дейверсон, пише БТА.

Футболистът е оценяван на 3,5 милиона евро, но от ЦСКА се надяват да го вземат под наем. Настоящият му клуб Леванте изпадна от испански елит и е готов да се раздели с играча при добра оферта.

Дейверсон е роден на 8 май 1991 година в Рио де Жанейро. Играл е за втория отбор на Бенфика, след това в Беленензеш. През 2015 година е пратен под наем в Кьолн, след което подписва с Леванте. Сега е под наем в Алавес. Това лято подписа договора си за преотстъпване в Алавес, а на 10 септември вкара гол за бомбастичната победа на тима над Барселона насред "Камп Ноу" с 2:1.

Само преди няколко дни Дейверсон отбеляза гол, с който Алавес поведе на Реал (Мадрид). След това тимът обаче загуби от испанския гранд с 1:4.