Милион и половина евро е трансферната сума, която иска ЦСКА за правата на един от основните си играчи - Брадли Мазику, пише "Тема Спорт". 

Договорът на 25-годишния ляв бек с “червените” изтича следващото лято и от “Армията” вече са предложили на бранителя да го удължи при по-добри условия. 

Ако националът на Република Конго обаче не го стори, вероятността той да бъде продаден до края на летния трансферен прозорец не е никак малка. 

Цената на Мазику вече е определена - не по-малко от 1,5 млн. евро.

От “Армията” засега не искат да се разделят с титулярния си ляв защитник, въпреки че интерес към него не липсва. 

В началото на юни медиите във Франция разкриха, че новакът в Лига 1 Клермон е набелязал конгоанеца и дори е готов да извади 1 250 000 евро за правата му. 

Конкретна оферта от тима от град Клермон-Феран до момента обаче не е пристигнала.

Предстоящото участие на “червените” в Лигата на конференциите също кара клуба да не бърза с евентуална сделка. Трансферният прозорец в Лига 1 и останалите големи първенства затваря на 31 август, а плейофите за ЛК излъчват участниците в груповата фаза няколко дни по-рано, т.е продажба може да бъде осъществена след това. 

Идентична е ситуацията и с друг ключов футболист на отбора - Тиаго Родригес, чийто контракт също е до лятото на 2022-а, когато може да си тръгне като свободен агент. Интерес към португалеца има от Близкия изток и клубове от арабския свят, но едва ли ще се стигне до сделка преди края на евроучастието на ЦСКА, а и треньорът Любослав Пенев държи Тиаго да остане.

Бразилецът Жеферсон също е желан от чужбина, най-вече от Лех (Познан), както и от елитен клуб от родината му.