ЦСКА стартира лятната си подготовка с деветима футболисти, които през миналия шампионат не бяха част от първия отбор. До момента четирима са новите, които идват от чужбина - Петър Занев, Диего Фабрини, Денис Давидов и Тони Уот. Пламен Гълъбов се завръща от наем в Етър, а след преотстъпване в Литекс отново на "Армията" идват Петър Петров, Митко Митков и Иван Митрев. Младият вратар от школата на "червените" Илия Шаламанов също започва подготовка с първия отбор. 

Това съобщи изпълнителният директор на "армейците" Пламен Марков на пресконференцията преди първата тренировка.

"Добри Митов ще е старши треньор на тима, Кирил Динчев ще е треньор по физическата подготовка. Люпко Петрович и Димитър Пенев ще са консултанти на Митов. Отборът ще премине медицинските прегледи, до 18 юни ще е на лагер в Тетевен. Ще бъдат проведени и няколко контролни срещи. На 6 юли ще бъде представен тима в проверка на стадион на "Българска армия", коментира изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По отношение на напускащите е сигурно, че Данте Стипица, Стивън Перейра, Георги Китанов, Никола Колев, Александър Георгиев и Слави Петров няма да са част от ЦСКА през новия сезон. Първите двама бяха на "Армията" през изминалия шампионат, а останалите бяха преотстъпени и няма да се завърнат в тима.

Все още няма яснота около бъдещето на защитника Нуно Томаш, който не е решил дали да приеме предложението на ръководството да остане в клуба или да напусне.

Припомняме, че първата контрола на ЦСКА е срещу Локомотив (Горна Оряховица) в Тетевен - на 18 юни.