ЦСКА уреди и спечели извънредна контрола срещу Литекс в Панчарево вчера, съобщава „Тема Спорт“. "Армейците" победиха втородивизионния тим с 5:2, като срещата започна в 19:00 часа. С нови два гола се отчете крилото Енрике, който се разписа веднъж и при прекратения спаринг с Пирин (2:0). Точни бяха също Белтраме, Юрич и Ахмедов. За Литекс вкараха двама от преотстъпените от ЦСКА таланти – Огнян Николов и Андрей Йорданов.

"Червените" водеха с 3:0 на полувремето, след което покачиха и до 4:0. Литекс върна два гола, но малко преди края беше оформен 5:2. Контролата с водения от Живко Желев тим беше организирана заради проливния дъжд, който провали мача с благоевградчани миналия уикенд.

Неофициален дебют за ЦСКА направиха вратарят Димитър Евтимов и лявото крило Жул Кейта. Всъщност и петимата нови играчи бяха титуляри, наред с централния защитник Юрген Матей и халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре. А 9 от титулярите в спаринга с Пирин се повториха. Промените бяха единствено Евтимов вместо Бусато и Кейта вместо Кери. Десен бек беше Турицов, а Антов отново действаше с Матей в сърцето на ариергарда. Отляво пък започна Мазику. В средата на терена стартираха Юга и Санкаре. По фланговете атакуваха Енрике и Кейта, а Белтраме бе зад Coy. В спаринга се включиха наличните играчи на ЦСКА, без контузения Чорбаджийски.

„Полезна контрола, свършихме много добра работа“, доволни бяха от щаба на "червените".