Втородивизионният Литекс започна лятната си подготовка с доста подмладен състав. "Оранжевите" се подсилиха с няколко юношески национала и перспективни младоци, на които ще бъде даден шанс за изява през новия сезон. Част от тима са вече 19-годишните Николай Янков, Петър Петров, Даниел Йорданов, Иван Митрев, Мартин Ачков и Радослав Живков, които идват от ЦСКА. От Лудогорец пък бе привлечен бившият кадър на ловешката Академия – Томас Цвятков. 

Останалите нови засега са опитният Илиян Капитанов от Оборище(Панагюрище), Джейхан Зайденов от Созопол, Георги Иванов от Струмска слава (Радомир) и стражът Димитър Пантев от Янтра (Габрово). Към тима се присъедини и крайният бранител Иван Турицов, който беше с ЦСКА на първия им лагер в Тетевен.

Същевремено ловчанлии няма да разчитат занапред на 10 от досегашните си състезатели. Титулярният страж Диян Вълков  е пожелал да търси ново предизвикателсто, както и халфът Николай Христов, който ще продължи кариерата си във втора дивизия на Гърция.

По взаимно съгласие си тръгват Ивайло Раденцов, Тихомир Тодоров, Искрен Писаров, Методи Костов, Христо Кирев и Михаил Минков. След като свърши периодът им на преостъпване, в ЦСКА се завърнаха Ангел Лясков и Тонислав Йорданов.

Нов треньор има и в щаба на наставника Живко Желев. Бившият страж на тима от първия шампионския период Стоян Ставрев ще се грижи за формата на вратарите. Той ще замени на поста своя колега - легендата на "оранжевите" Витомир Вутов. “Благодарим на Витята за всеотдайната работа през годините.Пожелаваме му успех в бъдещите начинания!“, заявиха от клуба.

Подготовката на Литекс ще премине изцяло на базата в Ловеч. Планирани са и шест контроли. Под въпрос засега е само първата - на 27 юни с Витоша (Бистрица). Останалите са на 4 юли с Черноморец (Балчик) в Тетевен, на 10 юли с Ботев (Враца), на 13-ти с Етър във Велико Търново и на 17-ти с Монтана в Правец. На 21 юли срещу Севлиево на Градския стадион ще бъде и последната проверка на Литекс преди старта на шампионата във Втора лига.