ЦСКА стяга спешна операция "Янис Зику". Румънската машина за голове принципно е дал съгласието си отново да заиграе на "Армията", още повече, че отборът се води от сънароника му Едуард Йорданеску. Самият треньор лобира за сделката, въпреки че столът му се клати и няма да е изненада, ако не оцелее до зимата.

Зику бе един от големите любимци на Сектор "Г", като за малко да стане голмайстор на първенството само с един полусезон игра. Той нямаше никаква нужда от адаптация в България и започна да бележи още от първия си мач. В момента Зику носи фланелката на Таргу Муреш и е голмайстор на отбора с 5 попадения, пише "Меридиан Мач". Отборът му обаче е почти обречен, като има 11 загуби и няма нито една спечелена точка. По-назад в класирането е единствено бившият тим на Зику - Поли Тимишоара, но той е с наказание от минус 6 точки.

ЦСКА прави всичко по силите си да договори трансфера на Зику още сега, като той официално да стане факт при отварянето на трансферния прозорец. Шефовете на "червените" се надяват да си осигурят подписа на румънеца срещу символична сума именно заради почти сигурното изпадане на Таргу Муреш.

След изгонването на Вилмар Джордан, на "Армията" останаха само с един класически таран в лицето на Преслав Йорданов, който наскоро се възстанови от контузия. В атака могат да играят и Руи Педро, и Густаво Кулма, но те не са типични тарани и с тях отборът има различен вид. Това се видя ясно в гостуването на Ботев (Пловдив), когато отборът игра добре, но бе напълно беззъб в предни позиции.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програмата на Първа професионална лига