ЦСКА публикува емоционален текст по повод една година от смъртта на великия Трифон Иванов. Железният бранител почина на 13 февруари 2016 година след сърдечен удар.

Ето какво написа CSKA.BG:

Точно преди една година жестоката съдба ни показа, че и железните хора имат обикновени човешки сърца. Завинаги спря да бие сърцето на големия Трифон Иванов.

Смъртта му разтърси червената общност и цяла България. Но тя бе безсилна да го извади от нашите редици. Точно обратното, тя стана повод да се разбере още веднъж любовта на всички ни към този голям футболист, но и добър и всеотдаен човек. В този момент, когато армейският клуб се бореше с всички сили за своето оцеляване и възраждане, дори и със смъртта си Трифон стана причина за обединение на всички армейци около тъгата и възхищението към него като носител на всичко най-добро в нашата история и нашите ценности.

Трифон бе герой от Американското лято през 1994 година, но за разлика от някои свои съотборници, не се поблазни да осребри славата си със заемане на висок пост и меко кресло и опази името си от опетняване. Той никога не предаде и не каза лоша дума срещу ЦСКА и България.

Великите не умират. Те просто се преселват в сърцата на хората, които са радвали и изпълвали с възторг приживе. Спи спокойно, Трифоне! Ние няма да те забравим. Ти оставаш завинаги един от нас! С дълбок поклон от любимия ти червен клуб!

Трифон Иванов е роден на 27 юли 1965 година. Започва кариерата си в Етър. През 1988 година е привлечен в ЦСКА и веднага става основен стълб в звездния тим на армейците от края на 80-те години. С червения екип Трифон изиграва общо 86 мача, в които отбелязва 10 гола. Сърцатият защитник е трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, носител на Купата на България и на Суперкупата на България, както и полуфиналист за КНК през 1989 година. За националния отбор Трифон Иванов има изиграни 76 мача, в които отбелязва 8 гола. Особено паметно е попадението му във вратата на Русия през 1997-а, което класира България на финалите на Световното първенство във Франция през 1998 година. Трифон е и главно действащо лице в незабравимото американско лято през 1994 година, както и в първото участие на България на европейски финали през 1996 година.