Уест Хям официално обяви, че 18-годишният вратар Валентин Обретенов е подписал професионален договор с ЦСКА. Талантът е продукт на програмата на „чуковете“ Second Chance Scheme и е даден за добър пример за преминалите през нея футболисти.

“Много съм щастлив от това докъде стигнах. Това нямаше да е възможно без помощта на фондацията през последните две години. Винаги ще съм благодарен за досега ми с професионалния футбол и обучението в академията, както и окуражаването да играя в долните дивизии на Англия. Сам Хемпшир, Джим Тейлър и Коста Ставрев са тримата души, на които бих искал да благодаря”, споделя вратарят пред сайта лондонския тим.

Second Chance Scheme е двугодишна програма за образование и развитие във футбола. Тя дава възможност на таланти на възраст между 16 и 18 години да учат в английско училище, докато тренират в академията. Характерното за програмата е, че тя се явява като “втори шанс” за таланти, които са без отбор.

Мениджърът на програмата Сам Тейлър също е доволен, че младият вратар е подписал професионален договор. "За мен това показва колко фантастична програма е Scheme Second Chance. Често се говори за футбол, но нашата схема наистина предлага пътища за тези момчета и с Валентин, който подписа професионално с ЦСКА. Това показва само силата на нашата програма и е свидетелство за упоритата работа, която всички сме вложили, за да се справим", сподели Сам Тейлър.

„Това е още един чудесен пример за това колко добре работи програмата в партньорство с академията. Като фондация сме създали нашия първи професионален футболист с надеждата, че много други ще дойдат. Наистина се надявам да видя Валентин в Шампионската лига в близко бъдеще“, каза пък директорът на програмата Брайън Глоувър.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА