Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев прие философски драматичното отпадане на "червените" от Бистрица от Лига на конференциите. Отборът на бившия национал отпадна след продължения от Пафос и загуба с 0:4, след като допусна гол в 97-ата минута. Тимът на Илиев игра с човек по-малко след изгонването на Стив Фуртадо в края на първото полувреме.

"Гордея се с тези момчета, с щаба си, с всички около отбора. Направихме така, че този млад отбор, с опита в лицето на няколко футболисти, да достигне до мачове, които никой не е мислил, че ще достигнем. Заслужавахме победата, играхме в повечето време с човек по-малко. За съжаление не ни достигнаха тези 20 секунди, но слава на Бога, аз съм убеден, че ни предстоят добри времена.

Независимо от крайния резултат, се представихме достойно и няма от какво да се срамуваме. Няма място да навеждаме глави, нито аз ще бъда отчаян и ще търся някакво оправдание. Мислим вече за следващия мач. Не искам да изпадам в подробности и да коментирам съдиите, предпочитам да се фокусирам върху спортно-техническите неща от мача. В едно изречение все пак, ако трябва да коментирам, ще кажа за съдията: така се прави. Вие знаете добре за какво става въпрос.

Това за нас е изключителен опит, нямаме много опит в Европа, някои от момчетата за първи път играят в евротурнирите, изправяме се срещу отбори със сериозни бюджети. Бях им казал, че от този мач можем само да спечелим. Показахме голямо сърце, футболът е игра на грешки", каза Валентин Илиев в Кипър.