Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров бе сред гостите при откриването на шестото издание на училищния турнир по футбол за „Купата на Coca-Cola”. Бившият футболист на "червените" изрази мнение, че въпреки загубата с 1:2 тимът е по-добър от Левски.

„Вече втора година участвам, хубаво мероприятие. Бях изумен какъв прогрес има инициативата, набира скорост. Хубаво е най-вече заради децата, да излязат и да се позабавляват. Всяко дете има качества, въпросът е как ще им помогнат да бъдат развити. При тях в началото е трудно да се каже. Всяко едно дете има потенциал и е важно да се работи с него, за да може да го показва“, коментира Димитров събитието.

„Не бих казал, че загубата от Левски е тежка. Тя е неприятна, особено когато е от вечния съперник, но ние имаме добра база, върху която да стъпим и основа, и отборът ни набира скорост. Със сигурност е добър и е по-добър от този на вечния противник. Хубавото е, че имаме момчета, с които можем да надграждаме. Мачове и дербита се губят постоянно, така че това не е големият проблем. За нас важното е да направим силен отбор, който да радва привържениците", каза скаутът на ЦСКА във връзка с дербито.

„Ако някой ви каже, че селекцията в даден отбор е приключена, значи има нещо сбъркано. Никой няма да се откаже от добри футболисти. Ако има такъв, който да отговаря на качеството и условията на ЦСКА, със сигурност ще бъде привлечен. В момента не трябва да се правят спекулации, имаме си добър отбор с добри футболисти, от тях зависи кой ще остане в отбора и кой ще бъде продаден. Това е идеята, да играят голям футбол и ЦСКА да им бъде една спирка“.

"Имиджът на ЦСКА в последно време беше малко поразклатен, но футболистите и агентите се убеждават много бързо, че ние сме по-различни и може да се работи с нас", завърши Димитров.