ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева внесе яснота около процеса по реконструкцията на стадион "Българска армия" и зарадва феновете на ЦСКА като каза, че всичко върви по план. Тя подчерта, че държавата и футболният клуб работят в пълен синхрон за довеждането на проекта до успешен край.

Лечева допълни, че държавата няма да се ангажира с финансиране на проекта, който трябва да бъде изцяло за сметка на футболния клуб.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Създадени са условия ПФК ЦСКА - София ЕАД да продължи с дейността по проектиране на стадиона, докато продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по вписване на съвместното дружество в Търговския регистър“, разясни пред депутатите Весела Лечева и отново напомни, че “Сердика спортни имоти” ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема ангажименти относно финансирането на бъдещото строителство, което трябва да бъде осигурено изцяло от футболния клуб. 

Министър Лечева добави, че спортната и футболната общественост очакват с нетърпение построяването на нов стадион, но държавата трябва да извърви всички крачки, за да бъде спазен законът.

„Процедурите по оценка на активите отнемат време. Това не е нещо, което може да бъде свършено за няколко часа, но всички заинтересовани страни не са спирали да работят“, съобщи Лечева.|

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Междувременно от Министерството на младежта и спорта прекратиха втората част на обследването на спортен комплекс „Червено знаме“. Според Лечева съоръжението няма как да се превърне в модерно и няма смисъл да се инвестират пари в това.

„Смятам, че реконструкция на старите съоръжения би ощетило държавата. Заявката от предишното правителство, че ще се налеят 50 млн. лева за основен ремонт, означава българският спорт да получи  спортни обекти, обърнати към миналото, а не към бъдещето, които ще са неефективни и няма да могат да се използват за тренировъчен и състезателен процес“, информира Весела Лечева.  

„Ето защо дружеството е прекратило обследването на останалите спортни съоръжения с оглед на това първо да се изгради едно добре мотивирано и минало през сериозно обществено и експертно обсъждане предложение за изготвяне на качествено задание“, съобщи Весела Лечева.  

Министърът информира депутатите, че от предвидените 1 млн. лева за изработването на инвестиционен проект, близо 700 хил. лева са били преведени за данъци и такси, дължими от дружеството.  

„С оглед на това, че сме служебно правителство и във всеки един момент нашият мандат може да приключи, ние не сме предприемали действия по изработването на инвестиционен проект“, добави министърът на младежта и спорта.