ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Титулярният вратар на ЦСКА Густаво Бусато влезе в историята на вечното дерби срещу Левски. 32-годишният бразилец стана първият чужденец, спасил дузпа в най-големия мач на българския футбол. Както е известно, Бусато отрази удара на Ивелин Попов от бялата точка в самия край на редовното време при нулевото равенство между двата отбора в понеделник.

Попето от своя страна стана седмият футболист на Левски, пропуснал дузпа срещу „армейците“. Преди него това са правили още Иван Димчев, Йордан Йорданов, Воин Войнов, Владко Шаламанов, Наско Сираков и Пламен Гетов. Това означава, че повече от 30 години тимът от „Герена“ не е пропускал от бялата точка срещу ЦСКА в мач от шампионата, тъй като издънката на Гетов е от 17 октомври 1992 г., когато „сините“ губят с 1:3.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

11-метровият наказателен удар, присъден в полза на Левски, е под №28 за тима във вечното дерби за първенство. За ЦСКА са давани 31 дузпи в срещите срещу „сините“ в шампионата. От тях седем не са реализирани. С два пропуска е Ивайло Андонов, а с по един са Петър Жеков, Иван Методиев, Радослав Здравков, Милен Петков и Тиаго Родригеш.

ДУЗПИТЕ ВЪВ ВЕЧНОТО ДЕРБИ
За първенство
За ЦСКА – 31 (вкарани 24)
За Левски – 28 (вкарани 21)

В други турнири
За ЦСКА – 13 (вкарани 8)
За Левски – 12 (вкарани 7)

Общо
За ЦСКА – 44 (вкарани 32)
За Левски – 40 (вкарани 28)