Треньорът на ЦСКА Христо Янев пое отговорността за първата загуба на отбора под негово ръководство. Тя дойде при гостуването на абсолютния дебютант в Първа лига Верея - 0:1.

"Поздравявам Верея за победата. Ние се постарахме до края на мача да обърнем резултата, но не ни се получи играта. Оттук-нататък трябва да се проведе подготовката по начина, по който искаме ние, иначе няма да се получат нещата", каза Янев пред "Диема Спорт".

"Нищо по-различно от това, което очаквахме, не се случи. Верея чакаха шанса си на статични положения, издебнаха ни за грешка и вкараха. Грешката е единствено и изцяло моя", пое вината амбициозният треньор.

"Един гол не може да обърка никакви планове, бяхме достатъчно настоятелни преди почивката, но не и през втората част. Получихме червен картон, което утежни нещата, но сами сме си виновни", добави Янев.

Той не можа да използва в този мач централния защитник Рафа Перес и хвърли яснота защо колумбиецът не беше в сметките му. "Рафа Перес получи тежка контузия в средата на седмицата и се надявам бързо да го възстановим, за да можем да го ползваме. Всеки играч ми е ценен. Но имам достатъчно футболисти, има достатъчно време до следващия мач. Трябва да продължаваме по пътя си. Галчев го смених происто защото исках да сменя схемата, той винаги се раздава докрай за ЦСКА", завърши Христо Янев.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига