ЦСКА отпадна от турнира за Купата на България още на 1/16-финалите. Носителят на трофея за миналия сезон, който тогава бе във "В" група, днес излетя от надпреварата след загуба с 1:2 от Локомотив (София). Поражението поставя под въпрос бъдещето на треньора Едуард Йорданеску.

"Дойдох в ЦСКА, защото нещата не са добре. Идвам, за да свърша работата, която е необходима. Много неща трябва да се променят и затова имам нужда от време. През цялото време се опитвам да решавам проблемите без да правя така, че играчите да са замесени. Най-големият проблем, който намирам обаче, е, че някои от футболистите не знаят какво означава ЦСКА.

Този мач няма нужда ЦСКА да го играе с треньор, просто трябва да го спечели. Трябва да се борим за купата, както и за първенството, за да играем за Европа. Сто процента съм сигурен, че нещата ще се оправят. Ако не успея, ще направя много проблеми за футболистите в съблекалнята. Не дойдох тук, за да правя лоша репутация. Млад треньор съм, но в малкото време, в  което съм треньор, имам добри резултати. Дойдох тук не да правя лоши резултати, от които след това да се срамувам", коментира Едуард Йорданеску.

"Ще дойде момент, в който ще бъда агресивен, но това не е моят начин - да обвинявам публично футболистите. Не ми харесва това, че печелим един мач, а в следващия сме толкова различни, че не можем да победим. Имаме психологически проблем. В днешния двубой много от играчите изглеждаха така, все едно се състезават за малък отбор. Животът продължава, но проблемът е, че не може да продзължава по този начин", каза още румънецът.

На въпрос, има ли подкрепа от ръководството, треньорът каза: "Не трябва да питате мен, а ръководителите. Аз имам договор и идвам, защото нещата не са добре. Ако са добре, нямаше да дойда. Отборът имаше много тежки моменти, с много нови футболисти. Знам, че е лошо за мен, тъй като не успях да проведа подготовката на отбора, но това не е оправдание. Искам да се извиня от мое име и от името на футболистите на феновете. Разбирам позицията им. Знам защо са ядосани, това е нормално. Очакванията им са много големи."