Юношите на ЦСКА до 16 години победиха Спортист 2009 (Своге) с 5:3 след драматичен мач от третия кръг на зоналната група, който се игра на стадион "Бонсист".

"Армейците", водени от Христо Марашлиев, откриха резултата след гол на Марк-Емилио Папазов в 14-ата минута, а в 22-ата Алпай Рамадан беше точен за 2:0, пише cska.bg. В 30-ата минута гостите върнаха едно попадение и на почивката червените водеха с 2:1.

В 50-aта минута Спортист успя да изравни, а 4 минути по-късно поведе с 3:2. Папазов засече с глава след центриране от фаул на Данаил Стойчев в 58-aта минута за 3:3, а в 61-aта Стойчев изведе "червените" напред в резултата - 4:3. Папазов оформи хеттрика си в в 69-ата минута за 5:3 и така "армейците" постигнаха драматична победа преди предстоящото вечно дерби за Купата на БФС. 

Двубоят ще се играе на помощния терен на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" на 26 септември (сряда) от 16:30 часа.

В следващия кръг от първенството ЦСКА гостува на Славия. Мачът ще се състои на 30 септември (неделя) от 11:30 часа.

Съставът на ЦСКА U16: Ивайло Илиев (в) (к), Цветомир Йорданов, Мартин Сотиров, Димо Славов, Александър Христов, Цветелин Стоичков, Алпай Рамадан, Христо Арсов, Данаил Стойчев, Марк-Емилио Папазов, Цветомир Цанев
Резерви: Орлин Наумов (в), Антонио Радков, Георги Манев, Кристиян Георгиев
Треньор: Христо Марашлиев