Юношите на ЦСКА до 17 години победиха Сокол (Марково) с 3:1 в мач от 28-ия кръг на Елитната група, информира CSKA.BG. Двубоят се игра на базата в Панчарево и беше излъчен на живо в CSKA.BG и в официалната фейсбук страница на Академия ЦСКА.

Момчетата на Добромир Митов в този мач бяха водени от Ивайло Станев. Подобно на двубоя на ЦСКА U19 срещу Нефтохимик вчера, в който за победата с 3:0 и трите гола бяха отбелязани с глава, днес сценарият се повтори и червените вкараха три попадения с глава.

Резултатът беше открит в 9-та минута, когато Огнян Николов се разписа след центриране на Любомир Митков. Андрей Йорданов удвои преднината ни в 20-та минута, след като Николов му асистира. Гостите върнаха едно попадение в 34-та минута, а в 62-та Христо Панчев направи резултата 3:1 след подаване на Йорданов.

"Армейците" имаха отлични възможности да направят победата си по-изразителна, но вратарят на Сокол се намеси отлично в някои ситуации, Мартин Смоленски удари греда при 2:1 в началото на второто полувреме, а след няколко изстрела на наши играчи топката преминаваше на сантиметри от вратата.

До края на сезона в Елитната група U17 остават два кръга. Следващата седмица тимът ни гостува на Пирин в Благоевград, а последният мач ще бъде на базата в Панчарево срещу Черно море.

ЦСКА - Сокол 3:1
Голмайстори: Огнян Николов, Андрей Йорданов, Христо Панчев

Стартов състав: 1. Кристиян Сотиров (в), 5. Любомир Митков, 6. Ертан Тахиров, 14. Християн Петров, 13. Дейвид Симеонов, 8. Христо Панчев, 9. Митко Митков, 18. Огнян Николов, 10. Росен Петров, 7. Андрей Йорданов (к), 19. Мартин Смоленски
Резерви: 12. Илия Шаламанов, 3. Димитър Жабов, 15. Иван Иванов, 16. Цветомир Цанев, 11. Александър Бучков