Юношите на ЦСКА до 14 години победиха Елит (София) с 3:0 в мач от XI кръг на Столичното първенство, който се игра на стария стадион "Академик" при 4-ти километър.

"Армейците", водени от Антон Димитров, пропуснаха отлични възможности за гол през първото полувреме. Първи шанс да се разпише имаше Константин Йорданов, но вратарят на Елит спаси удара му. Георги Димитров стреля с глава, но над вратата, а силен шут от дистанция на Мартин Стоянов премина на сантиметри от гредата. В последните пет минути Димитров отправи три удара към вратата на Елит, но късметът не беше на негова страна и до гол преди почивката така и не се стигна.

Йорданов направи пропуск и на старта на втората част, но в 47-та минута асистира на Димитров и той изведе ЦСКА напред в резултата.

Майкъл Рангелов и Браян Стефков опитаха да изненадат вратаря на противника с далечни изстрели, но топката не попадаше в целта.

В 54-та минута Константин Йорданов удвои преднината на "червените", след като получи подаване отдясно от Кристиан Георгиев. Р

осен Маринов изпълни пряк свободен удар и беше близо до трети гол за ЦСКА, но стражът на Елит спаси удара му.

В рамките на една минута Кристиан Георгиев и Георги Димитров удариха греди. Възможност да направи резултата класически се откри и пред Пламен Пейчев, но в крайна сметка Димитров вкара за 3:0 две минути преди края на срещата и подпечата десетата победа на ЦСКА в единадесетия им мач през сезона.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Чавдар в Етрополе. Двубоят ще се играе на 18 ноември (неделя) от 14:00 часа.