Сериозен скандал ще се разрази около очаквания полуфинал за Купата на България между Берое и ЦСКА. Двубоят е на 6 април (сряда) от 19:15 часа в Стара Загора. БЛИЦ научи за напрежение заради отпуснатите билети за феновете на ЦСКА. Както е по наредба, домакинът Берое е отпуснал 10 процента от капацитета на стадиона си за гостуващата агитка, което прави 1200 билета. Берое дори прави жест, отпускайки в деня на мача още 600 пропуска за "червени" привърженици. И тази бройка обаче няма да е достатъчна, тъй като се готвят да пътуват към Стара Загора поне двойно повече фенове на ЦСКА.

Част от "червените" привърженици обаче недоволстват, че отпуснатите билети автоматично са разпределени между организираните фенове и фракции, т.е. не са пуснати в свободна продажба. Дори и допълнителните 600 пропуска, които ще бъдат пуснати на каса на стадиона в Стара Загора отново ще бъдат изкупени от организираните фенклубове, но не и от т.нар. "обикновени" фенове.

В дискусия относно билетите от Сектор "Г" пишат следното: "Тръгват хиляди хора без билети...", "Всички ще влезем. Ще бъдем заедно докато не влезем всички! Билети няма да има за над 2500 желаещи.

"Идеята беше Берое да отпусне 1200 билета за нашите организиране фенове, които да бъдат в клетката, за да може полицията да ги контролира. Другите 600 пропуска ще бъдат също за наши фенове, които ще се настанят под клетката. Остава отворен обаче въпросът с останалите хора, които не са ултраси и са от ЦСКА и искат да гледат мача. Никой не може да ги спре да си купят билети от касата на домакините и да влязат в сектори с фенове на Берое. Няма нужда да обяснявам какво може да се случи. Очаква се обаче, че по-буйните фенове ще имат достатъчно билети за отделения сектор, а останалите няма да имат проблеми дори и да бъдат в сектор с привърженици на Берое", коментираха от ЦСКА пред БЛИЦ.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Ето какво пишат от Сектор "Г" във "Фейсбук"

Армейци, ръководството на футболен клуб Берое ни предостави изключително малък брой билети за предстоящата среща в Стара Загора в сряда от 19:15 часа.

1200 броя билети бяха предоставени на организираните фенклубове от София и страната, които бяха разпределени за часове. В деня на мача ще бъдат пуснати още 600 билета на касата зад гостуващия сектор, предназначени за всички фенове на ЦСКА, които ще пътуват за мача, което е крайно недостатъчна бройка.

Затова Ви призоваваме да се сдобиете с билети за други сектори от касите на стадион ”Берое”, които ще работят само в деня на мача и отварят в 10 часа. Никой няма право да спре нормален гражданин да закупи 5 билета и след това без отличителни знаци по себе си да влезе в определения сектор. Приканваме Ви да си вземете билети и с тях да влезете през входа на Сектор „В”, където има и каса и след това да се отправите наляво към седалките, които са точно под "клетката за гости”.

Колкото и да се опитват да ни спрат, това няма как да стане!

В сряда Стара Загора ще се сблъска с "червено-белия" гигант, който пристига под „Аязмото”!

ВСИЧКИ В СТАРА ЗАГОРА!

ДА ПРЕВЗЕМЕМ СТАДИОНА!