Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев получи сериозно наказание от Дисциплинарната комисия на БФС. Тя се самосезира заради атаката от вчера на Ел Голеадор, който по време на пресконференцията си преди мача с Ботев (Враца) си позволи да говори срещу Борислав Михайлов и футболната ни централа. 

"БФС е една лъскава, но изгнила от алкохол и екстри ябълка", каза Пенев, заради което му е наложена глоба в размер на 5000 лева.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Освен това той е санкциониран с 4000 лева за обиди на съдиите в мача с Черно море, загубен с 0:2. От решението на Дисципа става ясно още, че Пенев не е старши треньор на ЦСКА, а помощник-треньор, което БЛИЦ първи разкри. По-рано ви информирахме, че Нестор Ел Маестро продължава да се води официално на този пост, тъй като не е постигнал окончателно споразумение с "червения" клуб. 

Решението на Дисциплинарната комисия: 

Във връзка с множество сезирания до комисия „Етика и феърплей“ и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 4000 лева.

Секретар ДК:
/Н. Вълкова/

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка