Голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо вкара единствения гол при победата на Еквадор с 1:0 над Кабо Верде в контрола, играна във Форт Лодърдейл (щат Флорида, САЩ). 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Кайседо беше точен от дузпа в 38-ата минута и посече надеждите на островната африканска държава да запише втори пореден успех в рамките на пет дни. На 7 юни Кабо Верде надви Того с 2:0.

Кайседо беше титуляр в селекцията на аржентинския селекционер Густаво Алфаро и остана на терена до 61-ата минута, когато беше заменен от Леонардо Кампана.

Еквадор имаше пълна предимство на терена. Южноамериканският тим отправи общо 16 удара (7 точки) към вратата на съперника, докато Кабо Верде се отличи само с 3 (един в рамките на вратата). Освен това Кайседо и съотборниците му изпълниха 5 корнера срещу нито един за противника.

В стартовия състав на Кабо Верде започна защитникът на Берое Стив Фуртадо, който в 78а-ата минута отстъпи мястото си на Яник Семедо. Веднага след почивката на терена за „сините акули“ се появи и бранителят на Славия Людовик Соарес, който замени Дилан Таварес.

Бившият играч на Левски Гари Родригес не беше част от селекцията на Кабо Верде за мача. Двубоят във Форт Лодърдейл беше част от подготовка на Еквадор за участие на Мондиал 2022 (21 ноември – 18 декември). Както е известно, Кайседо и компания само преди два дни получиха потвърждение от ФИФА, че ще играят на шампионата в Катар, след като беше отхвърлена контестация на Чили