ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Войната на пътя ни отне и Ферарио Спасов. Един от най-успешните специалисти в модерната история на българския футбол загина вчера в катастрофа край търновското село Шереметя, където беше пометен от "Мерцедес", управляван от 24-годишен мъж от Лясковец, който шофирал с несъобразена скорост на мокрия път - с около 150 км/час.

Роденият на 21 февруари 1962 г. в Дупница Ферарио Спасов води ЦСКА от февруари 2004 до февруари 2005 г. и има немалка заслуга за спечелената от "армейците" 30-та шампионска титла. 

ЦСКА скърби за Ферарио Спасов

Извънредно: Арест след трагедията с Ферарио Спасов!

"Червените" триумфираха под ръководството на Миодраг Йешич, който наследи Феро. По ирония на съдбата сърбинът също загина след инцидент на пътя - на 8 декември 2022 г. в западната ни съседка (на пътя между Рума и Ярак). 

В първенството в шампионския сезон 2004/2005 г. Ферарио Спасов стартира с 8 поредни победи, като отличната серия е прекъсната с равенство 2:2 срещу Левски в деветия кръг. След още две победи "червените" правят 2:2 и с Марек в Дупница, след което се връщат на победния път с още два успеха, а в 15-ия кръг е нулевото равенство с Локомотив (Пловдив) - последната среща на Феро начело на ЦСКА.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Припомняме, че Спасов нанася и един от най-звучните шамари на "армейците" в цялата им история. Под негово ръководството през есента на 1998 година Литекс размазва ЦСКА с 8:0, като тогава начело на столичани е Димитър Пенев. 

Въпреки силното представяне на "червените" под ръководството на Феро през есенния дял на 2004/2005, голяма част от феновете така и не го приеха. Едни не му простиха онова 0:8 от Литекс, други твърдяха, че не е достатъчно добър специалист. За трети пък Феро не можел да въдворява ред в съблекалнята - там, където беше забранил чалгата. Спасов слушаше хард рок и метъл, а любимата му група беше „Рамщайн“. Твърдеше, че докато ги слуша, си почива. Предпочитана форма на релакс за него беше и риболовът.

"Никога не може да ме видите на чалга концерт. Не може да се случи просто. Дори и на чалга дискотека или каквото и да било. Аз съм абсолютен противник на този стил музика. Народът обаче иска да гледа силиконовите цици на певиците и епилирания гръб на Азис, с извинение. От тук идват и чалга футболистите. Животът ни е чалга, всичко се превърна в чалга в България. Този стил дори ми е неудобно да го коментирам, това е най-пошлият тип музика. Правя изключение за народната музика, македонската и въобще фолклора на страната, който обичам и слушам", разказа преди години Феро в интервю за БЛИЦ.