Руският халф Денис Давидов потвърди новината на БЛИЦ, че е прекратил договора си с ЦСКА и вече не е играч на "червените". Той направи това чрез пост в Инстаграм, където също така разки за тежката ситуация, в която е изпаднал. Оказва се, че Давидов не може да се прибере в родината си,а  в същото време е освободил апартамента в София и няма къде да живее.

Ето какво написа Давидов:
Здравейте на всички! Не мислех, че ще трябва да пиша това тук, но явно трябва! В момента съм в България, тъй като имах договор с клуб ЦСКА. Във връзка с настоящата ситуация в света започнаха финансови затруднения в клуба и ми предложиха да прекратя договора си и да се върна у дома. Съгласих се, но с условието, че ще има полет до Москва. По това време границите вече бяха затворени.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

И от месец вече съм в България, очаквайки полет. Организацията на експортните полети не е спряна !!!! На 02.05.2020 г. българското правителство организира полет, който е с маршрут София-Москва-София, за да изведе гражданите на Русия. Когато научих, че с този полет мога да се върна в родината си, закупих билети, прекратих договора си и освободих апартамента, в който живеех. Но вчера, на 30 април, Министерството на външните работи на Русия отказа да приеме своите граждани !!! Българският самолет ще лети празен. И 2 дни преди отпътуване ние сме информирани за това !!! Сякаш едва вчера научиха за самолета от България! Останах без договор, жилище, работа и доходи. Оказва се, че гражданите на България са важни за България, но гражданите на Русия не са? !!! Разбирам, че ситуацията е трудна, но искам да направя това публично достояние! Не се надявам на чудо, но се надявам, че поне нещо ще се промени! Желая ви здраве в този труден момент!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Всем привет! Не думал , что мне придется писать об этом тут, но приходится! На данный момент я нахожусь в Болгарии, так как у меня действовал контракт с клубом ЦСКА София. В связи со сложившейся обстановкой в мире, в клубе начались финансовые трудности: клуб предложил мне расторгнуть договор и вернуться домой. Я согласился, но с условием, что будет рейс до Москвы. На тот момент, границы уже были закрыты. И вот уже месяц я нахожусь на территории Болгарии в ожидании вывозного рейса. Об организации вывозных рейсов пока не идёт речи!!!! 02.05.2020 года, правительство Болгарии организовывает рейс, который следует по маршруту София-Москва-София, для вывоза СВОИХ граждан из России. Узнав, что на этом рейсе я смогу вернуться на Родину, я приобрёл билеты, расторг контракт и сдал квартиру, в которой проживал. Но вчера 30.04 МИД РОССИИ ОТКАЗАЛ ПРИНИМАТЬ СВОИХ ГРАЖДАН!!! Болгарский самолёт полетит пустой. И за 2 дня до вылета нам сообщают об этом!!! Как будто только вчера узнали о самолете из Болгарии!‍️ Я остался без контракта, жилья, тренировок и дохода‍️ Получается, граждане Болгарии для Болгарии - важны, а граждане России нет?!!! Я понимаю, что ситуация сложная, но я хочу придать этому огласку! На чудо не надеюсь, но надеюсь, что хоть что-то изменится по отношению к своим гражданам! Всем здоровья, в это непростое время!

A post shared by Denis Davydov (@davydovdenis69) on