Бока Хуниорс и вечния враг Ривър Плейт не успяха да се победят и завършиха 1:1 в дербито от 12-ия кръг на аржентинското първенство. Така Бока остана без победа в 11-и пореден мач за първенство – 7 ремита и 4 загуби.

„Милионерите” поведоха още в 1-ата минута, когато Санчес асистира на Мануел Ланцини, реализирал за 0:1. Изравнителното попадение за Бока падна също през първата част в 39-ата минута, когато Ервити изведе уругваеца Сантиаго Силва, разписал се за 1:1.

През второто полувреме напрежението ескалира и четвърт час преди края на редовното време мачът бе прекъснат за малко повече от 10 минути заради феновете на Бока, които се качиха на оградите и се опитваха да влязат на терена. Все пак срещата се доигра, а съдията назначи 12-минутно продължение. В последните секунди Гилермо Бурдисо получи директен червен картон заради груб фаул и Бока завърши мача в намален състав.

След равенството Бока е на незавидната 17-а позиция във временното класиране с 11 точки. Ривър Плейт е на трето място с 23 точки, изоставайки на 3 от лидера Ланус и на 2 от втория Ноелс Олд Бойс.