Звездата на Чикаго Булс Дерик Роуз ще бъде избран за MVP (“Най-полезен игра”) в НБА за настоящия сезон 2010/11, разтръбиха американските медии. Ако това стане факт, то 22-годишният Роуз ще се превърне в най-младият играч в историята, който е печелил този приз.

Роуз върви по стъпките на легендарния Майкъл Джордън, който е последният баскетболист на Чикаго Булс, печелил наградата за “най-полезен играч” в НБА. През този сезон гардът има 25 точки, 7,7 асистенции и 4,1 борби средно на мач, а “биковете” спечелиха редовния сезон с баланс от 62 победи и 20 загуби.

“Напълно заслужено ще е, ако Роуз спечели наградата. Горд съм с него”, сподели един от съотборниците на Роуз в Чикаго Карлос Буузър.

Самият Роуз иска да изчака официалното потвърждение на новината, преди наистина да се зарадва. “Нищо не съм чул за това”, заяви Роуз. Очаква се още днес от НБА да потвърдят, че той е MVP за този сезон, след което наградата ще му бъде връчена в сряда по време на втория мач между Чикаго Булс и Атланта Хоукс от полуфиналните плейофи в Източната конференция. Първият мач “биковете” паднаха у дома от “ястребите” с 95:103. /БЛИЦ