Детройт Ред Уингс разби с 4:1 като гост Лос Анджелис Кингс и прекъсна серията си от 5 поредни поражения навън в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Павел Дацюк се отличи с два гола, а Никлас Кронвал вкара при числено превъзходство през втората третина, за да направи 2:1. Джъстин Абделкадер също се разписа, а вратарят на победителите Джими Хауърд спаси дузпа в редовното време на Анце Копитар при резултат 2:1. Почетното попадение за домакините реализира Майк Ричардс, за който остава утехата, че бележи в шести пореден мач.

Флорида пък се утвърди начело в Югоизточната дивизия в НХЛ, след като се наложи с 3:2 над Питсбърг. Пантерите имат 23 точки, с 2 повече от Вашингтон, който пък беше попилян с 1:7 при гостуването си на Торонто. Победното попадение за Флорида вкара Даниел Вайс 3:30 минути преди края на редовното време.

В Торонто вратарят на домакините Йонас Густавсон направи невероятните за един мач 40 спасявания, а нападението на Мейпъл Лийфс буквално разнищи Вашингтон със 7 гола.

Въпреки че се намира на дъното в Североизточната дивизия, Монреал удари с 4:0 Ню Йорк Рейнджърс, а вратарят им Кори Прайс спаси 17 удара. За него по-важното е, че регистрира втори пореден мач без допуснат гол и увеличи рекорда си на 132 минути и 40 секунди със суха мрежа.