Детройт спечели с 4:1 при гостуването си на Питсбърг в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Вратарят Джими Хауърд се отличи с 25 спасявания и има основна заслуга за третия пореден успех на "крилете".

Двубоят започна лошо за гостите, които допуснаха гол в края на първия период. Точен за "пингвините" беше Евгени Малкин. Павел Дацюк изравни във втората част и след това асистира на Йохан Францен за втория гол на Детройт. Дани Клиъри се разписа на два пъти в последните пет минути на двубоя и оформи крайното 4:1 в полза на гостите.

Детройт спечели 10 от последните си 12 мача в Лигата. Питсбърг изигра своя трети пореден мач без капитана Сидни Крозби, който ще отсъства в следващите 10 месеца заради симптоми на сътресение.

Детройт е на второ място в Централната дивизия с 39 точки, докато Питсбърг е на трета позиция в Атлантическата дивизия с 38 точки.

В друга среща от НХЛ, играна тази нощ, Филаделфия разби Вашингтон като гост с 5:1. Лидерът в Източната конференция поведе с 4:0 още във втория период, а вратарят на Флайърс Иля Бризгалов спаси 31 удара на състезателите на столичния отбор. Скот Хартнет от гостите се разписа в шести пореден мач, а неговият съотборник Марк-Андре Бордон реализира своя първи гол в НХЛ. Почетното попадение в полза на Вашингтон бе дело на Джеф Хелпърн шест минути преди финалната сирена.

Далас постигна победа с 1:0 при гостуването си на Ню Йорк Рейнджърс. Тревър Дейли донесе победата в полза на "звездите" 4:59 минути преди края, а вратарят Рихард Бахман отрази 34 удара при едва втория си мач като титуляр в отбора на Далас.