До две седмици ще стане ясно дали някога ще има кръг от “Формула 1” в България, обявиха от Българската федерация по мотоциклетизъм.

“Никога не сме били по-близо”, каза председателят на Организационния комитет на “Гран при” на България в Севлиево Румен Петков.

“Почти сме готови с проекта. Водили сме разговори с много сериозни инвеститори”, добави още Петков.

Навръх Великден в Севлиево се открива сезонът в световния мотокрос със стартовете в класовете MX1 и MX2 за мъже и жени. Организаторите очакват състезанието да покрие голяма телевизионна аудитория в света. От федерацията по мотокрос се гордеят с нов медицински център край пистата на стойност 240 000 лева с оборудването.

“Надявам се центърът да служи само за допинг контрол”, пожела си шефът на централата Богдан Николов. Организаторите на състезанието в Севлиево са приготвили около 500 дървени великденския яйца за празника. На шоуто се очакват премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Свилен Нейков. Билетът е 10 лева.

Федерацията продължава да е в състояние на фалит, а международната такса за стартовете у нас е платена от правителството. Обявеното за №1 в света трасе в Севлиево вече е по-технично и 98% от настилката е изцяло от пясък./БЛИЦ