Шефът на Ферари Стефано Доменикали засипа със суперлативи пилота Фернандо Алонсо след победата на испанеца в Гран при на Германия. Двукратният световен шампион взе първото място след люта битка с Дженсън Бътън, а след старта призна, че колата му не е била най-бързата на пистата.

“Фернандо направи върховно каране. Това бяха 67 обиколки като в квалификации, но той издържа на напрежението. Личи си, че в момента е в топ форма. Може би се намира в най-добрата си форма, а ние ще се опитаме да я задържим възможно най-дълго”, коментира Доненикали след победата на Алонсо.

Босът на Ферари се съгласи, че техния автомобил не е най-бърз от кервана на Формула 1.

“Това е вярно. Ако имахме най-бързия болид щяхме да печелим с лекота. Трябва още много да работим по колата защото конкуренцията е убийствена. Виждате, че в германия разликата между първия и третия беше няколко секунди. Прекрасно е обаче, че имаме Алонсо. Той не загуби вяра в отбора, въпреки техническите трудности на старта на сезона. Напротив, хвърли се да помага на екипа с всички сили и резултатът е на лице. Супер е да видиш как твоя световен шампион помага за развитието на болида”, добави Доменикали.