Братята Христо и Йордан Янакиеви ( на 14 и 11 години), които правят фурор в състезанията по голф за юноши не само у нас, но и в света, се подготвят за ново голямо предизвикателство. На тях им предстои участие в четири силни турнира, които ще се проведат в Щатите. За целта двете момчета заминават скоро на подготвителен лагер в Кипър, който ще продължи два месеца и половина.

За Христо БЛИЦ вече писа още през юли миналата година, когато той зае престижното девето място на световното първенство по голф в своята възрастова група. Турнирът се проведе в Северна Каролина, където Хриси се състезаваше заедно с цели 120 участници. Още по-впечатляващото е, че Янакиев бе най-добре представилият се европеец, тъй като пред него в крайното класиране са американци, канадец и филипинец.

По-неговите стъпки е тръгнал и по-малкият му брат Йордан, който през август миналата година спечели Откритото първенство на Унгария по голф на турнира до 12 години.

Брат му Христо пък зае второто място в дивизията до 14-годишните голфъри.

На въпросния турнир, провел се близо до столицата Будапеща, участваха и други българи, които заеха следните позиции.

Магдалена Борисова (16 г.) – пето място в дивизията до 18 години

Любомир Тушев (15 г.) – шесто място в дивизията до 16 години

Кристиан Цветанов (15 г) – девето място в дивизията до 16 години

Цанко Цанев (16 г.) – десето място в дивизията до 16 години

Александър Абрашев (15 г.)-  тринадесето място в дивизията до 16 години

Отличното представяне на нашите състезатели се дължи на перфектната работа на техните треньори Скот Голди и Станко Маринов, както и кондиционния треньор Герхард Аусерлихнер.