Канзас Сити Чийфс спечели трофея „Винс Ломбарди“, след като на Супербоул LIV обърна Сан Франциско 49-ърс за успеха с 31:20 на „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями пред 62 417 зрители. Това е втора титла от НФЛ за Чийфс и първа за последните 50 години.

Куотърбекът Патрик Махоумс беше архитектът на победата, дошла след обрат в последната четвърт. След като не отбеляза нито една точка през третата част и изоставаше с 10:20, тимът от Канзас Сити отбеляза 21 точки през последната четвърт и стигна до дългоочаквания от феновете си триумф.

24-годишният Махоумс, който беше обявен за най-полезен играч в мача, завърши срещата с 26 успешни подавания от общо 42. Пасовете му са със сумарна дължина от 261,5 метра и доведоха до отбелязването на два тъчдауна.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Преди началото на Супербоул американският химн беше изпълнен от популярната певица Деми Ловато. Голямото шоу на почивката между втората и третата третина беше на Шакира и Дженифър Лопес. За първи път в историята две латино певици са звездите на полувремето на големия финал на сезона по американски футбол. Двете завършиха участието си със съвместно изпълнение на песента на Шакира „Waka Waka“, който беше химн на световното първенство по футбол в ЮАР през 2010 г.

Супербоул ще се завърне във Флорида и след една година, когато домакин на големия финал ще бъде „Реймънд Джеймс Стейдиъм“ в Тампа. Това ще бъде петият случай, в който градът приема решителния мач за трофея „Винс Ломбарди“.