Петър Касабов получи приза "Треньор №1 на годината" за 2018-а в България по време на церемонията "Спортист на годината". Под негово ръководство дамите ни в борбата завоюваха редица награди, а най-голямото бе световната титла на Тайбе Юсеин в категория 62 килограма, както и среброто на Биляна Дудова, но в категория до 57 килограма.

"Това е годината на сбъднатите мечти. Но какво щеше да е тя, ако ги нямаше хората, които са край мен - моят екип. Извървях дълъг път. Ще започна от 2016 година, когато почетният президент на нашата федерация Валентин Йорданов повярва в мен. Той ми „подари” този отбор. Радвам се, че не съм ги подвел и продължавам да ги радвам", коментира от сцената в "Арена Армеец" Петър Касабов.

"Искам да благодаря на неговия наследник Христо Маринов. Той е млад, перспективен с много виждания за нещата в спорта. Ако не беше и той, трудно щях да съм тук на тази висока сцена. Екипът, с който работя, ми помага много, пичове са големи. Пожелавам на колегите от свободната борба да се върнат на правия път. Благодаря на министерството на спорта и господин Красен Кралев, защото каквото съм поискал, всичко е било подсигурено. Благодаря на МВР, защото те са много силен гръб за нас. На съпругата си, която ми дава нужното спокойствие да си върша работата. Отборът ми трудно ме издържа, но когато ме слушат, успехите са неминуеми", добави щастливият Петър Касабов.