Информационна агенция БЛИЦ ви предоставя възможност да определите кой е най-добрият спортист на България до 18-годишна възраст за 2018 година. Инициативата, която се провежда с партньорството на Министерството на младежта и спорта и лично министър Красен Кралев, ще продължи до 10 януари 2019 г.

Специална комисия от експерти на ММС селектира 15 млади спортисти на възраст до 18 г. със сериозни успехи през изминаващата година. Чрез допитването до читателите на БЛИЦ ще бъде определено кой от тях е номер 1 за 2018-а.

Първите трима призьори ще бъдат отличени със специални награди.

Спортният концерн ASICS и неговият представител в България Любо Ганев са официален партньор на анкетатаЛидерът в автомобилния бранш в България "Мото-Пфое"телекомуникационният гигант "А1" и най-голямата верига за бяла, черна и офис техника у нас Техномаркет също подават ръка на родните таланти и станаха спонсори на "Спортист на България до 18 години за 2018-а".

Дайте своя глас за най-добър спортист на България до 18 години (от един IP адрес може да се гласува веднъж):
 

 


Представяме ви спортните герои на България:

Image result for александра начева
Александра Начева (лека атлетика, троен скок). Шампионка от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Спечели световната титла за девойки до 20 години с резултат 14.18 м, което е европейски рекорд за девойки до 18 г. Завоюва сребро на Европейското първенство за юноши и девойки до 18 години. Участва и на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин.
Още за Алекс Начева - ТУК!



Image result for Мариела Костадинова и Панайот ДимитровImage result for Панайот Димитров акробатика
Мариела Костадинова и Панайот Димитров (акробатика) – Шампиони от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес индивидуално и отборно. 4-ти на Световно първенство за юноши и девойки.
Още за Костадинова и Димитров - ТУК!


 

Image result for Кирил Киров (спортна стрелба)
Кирил Киров (спортна стрелба) – Шампион в отборната надпревара от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Бронзов медалист отборно от Европейското първенство за юноши и девойки заедно с Мирослава Минчева.
Още за Кирил Киров - ТУК!
 

Image result for Мария Делчева (бадминтон)


Мария Делчева (бадминтон) – Шампионка в отборната надпревара от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 3-то място от Откритото първенство на България за мъже и жени. 3-то място от Открито първенство на Латвия за мъже и жени. 5-то място от Европейско първенство за младежи.
Още за Мария Делчева - ТУК!

Image result for Христо Христов (вдигане на тежести) bok
Христо Христов (вдигане на тежести) – Сребърен медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Шампион от Европейското първенство за юноши и девойки до 17 г.
Още за Христо Христов - ТУК!



Image result for Валентин Андреев (хвърляне на чук)
Валентин Андреев (хвърляне на чук) – Сребърен медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Сребърен медалист от Европейското първенство за юноши и девойки до 18 г.
Още за Валентин Андреев - ТУК!
Image result for adrian andreev tennis
Адриан Андреев (тенис). Сребърен медалист на двойки от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. В индивидуалната надпревара завърши на 4-то място. Изкачи се до №4 в световната ранглиста при юношите. През сезона спечели US Open на двойки при юношите. Спечели трето място на юношеския „Мастърс“ 
Още за Адриан Андреев - ТУК!
 

Image result for Галя Шатова (вдигане на тежести)
Галя Шатова (вдигане на тежести) – Бронзова медалистка от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Шампионка от Европейското първенство за юноши и девойки до 17 г.

 

Image result for Едмонд Назарян (борба)

Едмонд Назарян (борба) – Бронзов медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Европейски шампион за кадети и бронзов медалист от Световно първенство. 
Още за Едмонд Назарян - ТУК!

 

Image result for ivet goranova
Ивет Горанова (карате) – Бронзов медал в олимпийската категория до 55 кг "Кумите" на Световното първенство по карате за мъже и жени. 5-то място на Европейско първенство за жени (отборно), 2-ро място на Световна купа до 21 години.
Още за Ивет Горанова - ТУК!

 

Image result for Йоана Илиева
Йоана Илиева (фехтовка) – Победителка в генералното класиране на Европейската купа за кадетки. Победителка в състезанията за Световната купа в Сочи и Ташкент за девойки до 20 г. 5-та от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.
Още за Йоана Илиева - ТУК!

 

Image result for боряна калейн
Боряна Калейн (художествена гимнастика) – Сребърен медал (отборно) от Световното първенство по художествена гимнастика в София.
Още за Боряна Калейн - ТУК!

 

Резултат от снимката за Goryana Stoev (бокс)

Горяна Стоева (бокс) – Сребърна медалистка от Европейско първенство за младежи и девойки. Четвърта от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 
Още за Горяна Стоева - ТУК!
 

Image result for Петър Иванов (спортно катерене)
Петър Иванов (спортно катерене) – Европейски шампион за младежи в комбинацията. Сребърен медалист от Европейско първенство за младежи (боулдър). Носител на Европейската купа за младежи в дисциплините боулдър и комплексно класиране. Шести на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.




Хакан Осман
 (лека атлетика) - Златен медалист на скок на дължнина и сребърен медалист на 200 м от Европейско първенство до 16 години за хора с увреждания.