Ансамбълът ни по художествена гимнастика се изказа страхотно относно домашното си участие на Световната купа. Момичетата казаха, че не ги интересува съдийската оценка и обясниха, че се стараят още повече именно, защото играят на родна земя. Днес те взеха среброто в многобоя и благодариха на публиката за подкрепата. Повечето момичета заявиха, че в неделя държат да вземат злато, за да прозвучи българският химн.

"За нас не е важно какво ще ни дадат съдиите и как ще ни оценят. Много се надявахме да чуем химна, защото това е последна Световна купа в България и искахме да зарадваме цялата страна. Но както всички казаха - публиката даде златото на нас. Остана ни да вярваме, че ще получим златото в Рио, всичко се възнаграждава на този свят и всяко зло за добро и Господ да ни запази доброто за по-нататък ", бе коментарът на Християна Тодорова. 

"Искам да благодаря за подкрепата. Доволни сме от представянето си, защото и двете съчетания ги изиграхме без груби грешки. На родна земя винаги се играе малко по-трудно, защото искаме да покажем най-доброто от себе си, но това носи допълнителна отговорност", добави тя.

"Тази година ни е доста емоционална, защото където и да отидем, знаем, че ще ни е за последно и искаме да си създадем добри спомени. Наистина сме страшно благодарни въобще да участваме в това голямо събитие", сподели Ренета Камберова.

"Много сме щастливи, че публиката ни подкрепяше и оцени. Много се радвам, че за две седмици успях да вляза във форма, момичетата много ми помагат за това и изцяло разчитах на тях", сподели и капитанът на ансамбъла Михаела Маевска.

СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ