Най-добрата ни гимнастичка Невяна Владинова бе щастлива от постигнатия резултат, към който се е стремяла от дълго време. Тя отдаде представянето си и на домашното световно първенство. Владинова се класира на шесто място в многобоя и ще играе на три от финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София.

"В София и стените ми помагат, но се радвам, че взех тези оценки. Най-накрая на лента успях да си покажа съчетанието по най-добрия начин към момента. Отдавна чакам оценка 18.000, отдавна се боря за нея. Надявам се утре да изиграя комбинацията още по-добре", заяви грацията.

"Исках да покажа бухалките в най-добрата светлина, но може би липса на концентрация доведе до тази грешка. Има напрежение, но гледам да не мисля за това, а за всяко състезание да се готвя по един и същи начин", заяви Владинова след състезанието.

Личната й треньорка Бранимира Маркова, която беше доволна от представянето на състезателката каза, че този резултат е дълго чакан

"Още от преди две състезания очакваме да получи 18.000. Този път успя с хубаво изиграване на обръч и лента, много съм щастлива. Този път с бухалките не успя да се справи така, както очаквахме. Подготовката за олимпиадата протича спокойно, нормално. Неви се развива с всяко едно състезание и смятам, че сме на прав път", каза Маркова.