Константин Папазов бе специален гост на днешното контролно състезание на момичетата по художествена гимнастика. Той получи специална покана от Илиана Раева и присъства в тренировъчната зала "Арена Армеец".

"Ако трябва да бъдем честни, когато спортът ни не е в най-доброто състояние, светлият лъч е художествената гимнастика. Това е спортът, който запази онези успехи от онова време и сега. Те продължават да печелят медали и да бъдат истинска световна конкуренция на останалите", коментира Тити Папазов пред БЛИЦ.

"Докоснах ги за късмет. Както на тях, така и за мен, защото утре знаете, че ми предстои много важен мач (б.р. - баскетболният Левски играе срещу Балкан за купата на България). Пожелавам им успех в първото състезание", допълни още баскетболният специалист.

Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуконова, Теди Александрова и Ели Бинева с резерви Стефани Кирякова, Анна Шивачева и Камелия Стоилова показаха и новите си трика тази вечер. Те са синьо-лилави с имитация на огледала за съчетанието с топки и въжета и изцяло червени за съчетанието с обръчи.

Първите две изигравания на момичетата се получиха перфектно. По настояване на треньора Весела Димитрова обаче гимнастичките изиграха втори път съчетанието с пет обръчи, което не се получи толкова добре и имаше грешки.

Ансамбълът заминава за Москва в четвъртък в 13:10 часа. Състезанието е в събота и неделя (17/18 февруари).
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ