Къде е Биляна Дудова и какво се случва с нея след инцидента? Отговорът на този въпрос беше даден днес от треньора Петър Касабов и от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов. 

Припомняме, че трикратната европейска шампионка по борба направи опит за самоубийство през май, когато си преряза вените.

Касабов съобщи, че Дудова вече е започнала да тренира на облекчен режим. 

"Биляна Дудова е добре, възстановява се. Започна да тренира по малко. Надявам се, че ще успее да се възстанови напълно. Мисля, че ще може да се включи на световното първенство. Не съм водил все още задълбочени разговори с нея, но тя е силно момиче и вярвам, че ще се справи и ще се върне в същия път", коментира Христо Маринов.

"Целите са на Световното да се вземат медали и максимален брой квоти. Mисля, че спокойно можем да вземем три квоти в класическия стил, надявам се и в свободния също на три, а при жените мисля, че ще са повече. 99 процента от желанията на треньорите относно лагери и състезания са изпълнени", каза още Маринов след днешното награждаване на борците. 

Състезателите ни бяха премирани от един от генералните спонсори на БФ Борба за отличията от европейските първенства за мъже и жени, кадети и кадетки. 

На двата шампионата – в Румъния и Италия нашите национали спечелиха общо 10 отличия, от които три титли – на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, както и на Едмонд Назарян при кадетите. Сребро взеха Миглена Селишка, Евелина Николова и Кирил Милов при класиците, а Айк Мнацаканян се окичи с бронз. При кадетите пълният комплект от медали допълниха Диана Павлова и Георги Иванов – сребро в свободния стил, както и Мирослав Емилов с бронза при класиците.

Призьорите бяха поздравени от почетния президент БФ Борба Валентин Йорданов и от президента Христо Маринов, които им пожелаха още по-големи успехи и на световните първенства по-късно през годината.