Ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон Рея 96" е имало намерение да привече в отбора си тазгодишния победител от 58-ата Международна колоездачна обиколка на България Ивайло Габровски, както и носителят на бялата фланелка за най-добър млад състезател - Петър Панайотов, но после се е отказал от това си намерение.

Двамата първоначално влизали в плановете за предсезонната селекция, но впоследствие отпаднали от сметките, инфомира plovdiv24. Това призна изпълнителният директор на "Цар Симeон Рея96" Йордан Зашев. Панайотов и Габровски в последствие подписаха с КК Несебър.

"Преценихме, че Ивайло и Петьо няма да се впишат добре в нашия колектив и затова се отказахме от тях. И двамата са много силни бегачи с безспорни лидерски качества, но на нас не ни трябват индивидуалисти, а повече момчета, които мислят първо за колектива и отбора си. Затова се отказахме от привличането на Габровски и Панайотов", обясни Зашев.

Ивайло Габровски и Петър Панайотов са били предложени на "царския" тим от наш колоездачен мениджър. Двамата бегачи също били готови да пристигнат под тепетата и да преговарят за бъдещ договор, но след отказа от Пловдив са започнали да проучват други оферти. /БЛИЦ