Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е оптимист за представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио това лято.

"Искам да Ви благодаря, че за поредна година с цялото си сърце защитавахте честта на България на международните спортни форуми. Изпратихме една добра година, но можехме и повече. Надявам се, че 2020 година ще ни донесе много поводи за радост, за гордост и за самочувствие. Имаме поводи за оптимизъм с поглед към олимпийските игри в Токио, които вече са на прага ни", обърна се Кралев към спортистите по време на "Нощта на шампионите".

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор избраха Тайбе Юсеин и Владимир Илиев за най-добри спортисти на България за 2019-а година.

Веднага след това бе повдигнат въпросът за предложените промени в Закона за хазарта. “Вижте, тези промени, така, както са предложени, водят до по-големи приходи в БСТ, респективно в министерството. По принцип бюджетът на Спортното министерство е около 80 милиона лева. От тях 50 милиона отиват за спортните дейности, за спорт за високи постижения, за ученически спорт и за масов спорт. При така предложените промени, тези средства ще бъдат увеличени двойно. Тоест, ще имаме достатъчно средства да подкрепим федерациите, клубовете с почти двойни бюджети. Така че, това е нещо добро за българския спорт и няма как да не го подкрепям”, коментира министърът.