Легендарният треньор в борбата Симеон Щерев, който пое руския национален отбор (жени), заяви, че България винаги е била втора сила в този спорт, а сега дори не е на картата. Той е бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и световен шампион от 1981 г. в категория до 62 кг. в свободния стил. Щерев изведе Станка Златева до пет световни титли, а сега посочи какво трябва да се направи у нас за изграждането на добри спортисти и България отново да е сред водещите сили в борбата. Според него трябва да се наблегне повече на младите състезатели.

„За съжаление никъде. Не можем да вземем среща, да не говорим за резултати и квоти. Естествено, че са озадачени. Борбата винаги е била втора сила, сега ни няма на картата, за съжаление“, отговори Щерев пред „Гонг“ на въпрос къде е мястото на България в борбата, след като борците ни спечелиха едва два медала на световното първенство в казахстанската столица Нурсултан и заслужиха само една олимпийска квота за олимпийските игри в Токио догодина.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Всяка една федерация, която държи… трябва да търси добри треньори, така попаднах в Русия, всичко е възможно с предложения. В България би трябвало да се наблегне повече на младите, да се изграждат като добри спортисти. Тайбе е готова за медал от олимпиадата. Няма медал на кадети, на юноши, което е много тежко“, коментира още легендата, чийто състезателки спечелиха две титли и общо пет отличия за Русия от шампионата на планетата в Казахстан.