Александра Начева спечели световната титла в тройния скок на първенството за юноши и девойки до 20 години в Тампере (Финландия). 16-годишната пловдивчанка ликува след шампионски скок от 14.18 метра.

"Прекрасно е да спечелиш златен медал. Все още не зная къде се намирам и наистина не мога да осъзная какво съм направила. Това е първият ми златен медал от световно първенство", коментира развълнуваната шампионка.

"Не почувствах нищо от шампионския си скок. Той се получи от само себе си. Титлата означава много за моята родина и България ще се гордее с мен. От това първенството имаме само един медал и той е златен. Това ме прави изключително щастлива", добави големият талант. 

Начева спечели златото с резултат 14.18 метра, което е номер 1 за тази възраст за 2018 година. Алекс и треньорът й Стойко Цонов се прибират в София на 16 юли в 20:45 часа с полет от Истанбул.

Преди седмица Начева спечели и сребро от Евро 2018 до 18 години в Унгария, а преди година в Найроби стана световна вицешампионка до 18 г.


* Снимка: Getty Images/Guliver