Новият световен шампион в снукъра Марк Уилямс даде интервю във вид, който напълно противоречи на изискания стил на играчите по време на мачовете. 43-годишният уелсец се появи в залата за пресконференции загърнат само с хавлията около кръста, а като седна на стола я махна и остана чисто гол.

Това до известна степен беше очаквано. Преди началото на световното първенство в Шефилд Уилямс (световен шампион за 2000 и 2003 година) се беше сринал до 16-о място в ранглистата. Тогава се закани, че ако спечели титлата, ще се яви гол пред медиите. След като победи Джон Хигинс с 19:16 на финала, уелсецът изпълни обещанието си.

При появата си в залата за пресконференции новият световен шампион заяви: „Тук май е малко хладно“.

Преди година Марк Уилямс не успя да се класира за световното първенство.

„Седях в караваната, пиех бира и гледах снукър по телевизията. Мислех да спирам със спорта. Тогава жена ми ме спря с думите: „Не мога да търпя цял ден да се мотаеш у дома“. Затова – ето ме тук! Седя пред вас чисто гол и давам интервю“, заяви Марк Уилямс.

Уелсецът направи и смело обещание за следващата година, ако успее да защити световната си титла.

„Ако догодина стана шампион, отново ще дам пресконференция чисто гол, но тогава ще направя пред вас циганско колело“, закани се световният шампион по снукър.