Невяна Владинова обяви, че няма да участва на Световната купа по художествена гимнастика в Баку, като ще я замени Боряна Калейн. Така в столицата на Азербайджан страната ни ще бъде представена от Катрин Тасева, Калейн и ансамбъл жени. 

На последния турнир от сериите за Световната купа, който се проведе в Ташкент, Боряна спечели три сребърни медала - от многобоя и от финалите на топка и лента, а Владинова се прибра със сребро на бухалки. 

"Надяваме се да ставаме все по-добри и трите и това да е само началото на нашия успех. Аз ще участвам и в Баку тази седмица. Тези Световни купи са много важни за нас. Това е подготовка за Европейското и Световното, където тази година ще се борим за олимпийски квоти", каза Калейн при завръщането си от Узбекистан.

"Не сме били безгрешни, за да кажа, че е трябвало да съм първа. Не е моя работа да правя такива коментари. Съдиите решават. За мен е важно да си изиграя съчетанието по най-добрия начин. Радвам се, че успях да вляза на четири финала. Това ми се случва за първи път. Не успях да запазя концентрация на сто процента в цялото състезание, но мисля, че с всеки следващ турнир се справям все по-добре", каза още Калейн.

"За Световната купа в Баку целта ми е да съм по-добра от Ташкент. Да издържа съчетанията си до край без грешка", завърши Боряна. 

"Аз оставам тук да поработя още малко и моето следващо състезание е държавното първенство", заяви Невяна Владинова.

"Започнах силно годината. Просто имах лошо състезание. За жалост, бе това в София и първият ден в Ташкент. Вторият и третият ден вече бях по-добре. Мисля, че няма драма, всичко е наред, усещам си съчетанията и вярвам, че следващия път ще съм по-добра. Всеки път се чувствам по-спокойна, по-уверена излизам на килима. Радвам се, че си изиграх бухалките. Те все още са коварен уред и са много сложни. Надявам се всеки следващ път да стават по-добре, има и къде да го усложня", коментира още плевенчанката.

"Следващото международно състезание е Европейското в Баку. Искаше ми се да участвам на купата в Баку, но винаги гледам от позитивната гледна точка. Няма да почивам, ще тренирам, но няма да пътувам. Винаги гледам плюсовете. За първата част на сезона Европейското е най-важното състезание. Световното първенство е най-важното състезание след това. Там е важно да се представим добре като отбор и да вземем две квоти. "Съчетанията са ни достатъчно силни. По-скоро в изпълнението трябва да наблегнем и да ги изиграваме по-чисти. "Мисля, че сме много силен отбор и трите заедно се справяме много добре в отборната надпревара на Европейското. Доколкото знам аз ще играя обръч и бухалки", коментира Неви.

В Баку Боряна Калейн ще се състезава на лента, топка и обръч, докато Катрин Тасева ще играе на топка, бухалки и лента.