Финансови експерти направиха изчисления, които показват защо Япония толкова дълго държеше да проведе олимпийските игри в Токио (24 юли – 9 август) по програма. Страната на изгряващото слънце твърдеше, че е готова да приеме Олимпиадата в условията на пандемията от коронавирус.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В последните дни обаче японците намекнаха, че са готови да отложат най-големия спортен форум, но нямат намерение да се откажат от домакинството си. Канада и Австралия вече категорично заявиха, че няма да пратят свои спортисти в Токио през това лято. На 22 март МОК пък си даде срок от четири седмици, за да намери най-добрите варианти за провеждането на най-големия спортен форум.

Според експертите, отлагането на Олимпиадата ще коства на Япония загуби в размер на 5,4 милиард евро. Тази информация беше разпространена от най-големия австрийски в. „Кронен Цайтунг“. Отмяната на олимпийските игри пък ще коства на организаторите 38,2 милиарда долара, твърди Кацухиро Миямото – водещ икономист от университета Кансай. За момента вариант с отмяната на Игрите не се разглежда.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!