Протакането от страна на МОК и на Япония относно решение за отлагането на олимпийските игри в Токио през лятото заради пандемията от коронавирус доведе до оттеглянето на две държави. Канада и Австралия категорично обявиха, че няма да пратят свои спортисти на Олимпиадата, ако най-големият спортен форум се проведе по програма (24 юли – 9 август).

"Олимпийският комитет на Канада, Паралимпийският комитет, правителството на страната, Комисията на спортистите и националните спортни федерации стигнаха до тежкото решение да не изпращаме състезатели на олимпийските и паралимпийските игри. Получихме информация, че МОК разглежда различни варианти и ще бъдем благодарни, ако Игрите бъдат отложени“, обявиха от Канадския олимпийски комитет.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Олимпийският комитет на Австралия проведе интернет-конференция с участието на хората от изпълнителния комитет. Единодушно стигнахме до заключение, че отборът не може да бъде събран заради постоянно променящите се условия у нас и зад граница. Ние смятаме, че Игрите няма как да започнат през юли“, пише в позицията на австралийците.

В същото време Международният олимпийски комитет даде индикации, че може да отложи Олимпиадата. От организацията обявиха, че в срок от четири седмици ще има решение в тази посока. През този период ще бъдат търсени варианти за отлагането на най-големия спортен форум заради коронавируса.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!