Шерпите, които издирват изчезналия в Хималаите Боян Петров, не са подали никакъв радиосигнал от вчера. Това съобщават от Dream Wanderlust.

В базовия лагер под Шиша Пангма хеликоптерите чакат обаждане от екипа шерпи, за да възобновят търсенето си, но от тях няма обаждане. 

Ръководителят на операцията споделя: "Готови сме да излетим отново по всяко време, но през тази нощ не получихме никакво обаждане от шерпите. Следим ситуацията и чакаме да видим какво ще направят на Лагер 3 и около него", се казва в съобщението.

"Никой не знае какво прави екипът шерпи точно сега, не получаваме радио обаждане от тях. Би трябвало да са продължили операцията", казва друг член на екипа.

Снощи шерпите и китайски спасители достигнаха до Лагер 3, където откриха връхна дреха и шоколад. Днес групата ще се опита да изкачи върха, за да може да мине по пътя на Боян.

Очаква се днес спасителите да започнат и да копаят в снега, за да търсят следи от алпиниста. Прогнозата е за най- благоприятното време от началото на акцията в Хималаите, в която участват близо 100  човека.